“ХҮНСНИЙ ЧАНАР, АЮУЛГҮЙ БАЙДАЛ” ХӨТӨЛБӨР
ХҮНСНИЙ ЧАНАР, АЮУЛГҮЙ БАЙДАЛ
БАКАЛАВР: Өдөр 4 жил
МАГИСТР: 1,5-2 жил
МЭРГЭЖЛИЙГ ЭЗЭМШСЭНЭЭР
• Хүнс үйлдвэрлэлийн чанарын менежер
• Хүнсний үйлдвэрийн эрүүл ахуйч
• Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газрын эрүүл ахуйч
• Хүнсний үйлдвэрийн лабораторийн эрхлэгч
• Эрдэм шинжилгээний байгууллагад судлаач
• Төрийн байгууллагад хүнсний асуудал хариуцсан мэргэжилтэн
• Мэргэжлийн хяналтын газарт хүнсний чанар, аюулгүй байдлын
хяналтын улсын байцаагч
• Мэргэжлийн хяналтын газарт хүнсний чанар, стандартчиллын
улсын байцаагч
• Хорио цээрийн газарт байцаагч
• Их, дээд, мэргэжлийн сургуульд багш зэрэг чиглэлээр ажиллах
боломжтой
Хүнсний чанар аюулгүй байдал мэргэжилтэн нь хүнсний сүлжээний шат дамжлагад аюулгүй байдлыг хангах, түүнд тавих хяналтыг зохион байгуулах; түүхий эд, бүтээгдэхүүнд чанар, аюулгүй байдлын үнэлгээ өгөх үйлдвэрлэлийн үйл ажиллагааг зохион байгуулах мэдлэг, ур чадварыг эзэмшсэн байна.
Эзэмших ур чадвар:
- Талх, чихэр, боов, гоймон үйлдвэрлэлийн технологи
- Үр тариа, жимс ногоо үйлдвэрлэлийн технологи
- Исгэлтийн үйлдвэрлэлийн технологи
- Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн технологи
- Мах, махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн технологи