“ХҮНСНИЙ ИНЖЕНЕРЧЛЭЛ” ХӨТӨЛБӨР
ХҮНС ҮЙЛДВЭРЛЭЛИЙН ТЕХНОЛОГИ
БАКАЛАВР: Өдөр 4 жил
МАГИСТР: 1,5-2 жил
МЭРГЭЖЛИЙГ ЭЗЭМШСЭНЭЭР
• Хүнсний үйлдвэрлэлийн технологи-инженер
• Хүнсний үйлдвэрийн лабораторийн эрхлэгч
• Хүнсний үйлдвэрийн чанарын менежер
• Эрдэм шинжилгээний байгууллагад судлаач
• Эрдэм шинжилгээний ажилтан
• Төрийн захиргааны байгууллагад хүнсний асуудал
• хариуцсан мэргэжилтэн
• Стандартчилал, хэмжилзүйн газарт шинжээч
• Мэргэжлийн хяналтын газрын хүнсний чанар,
• стандартчиллын улсын байцаагч
• Мэргэжлийн хяналтын байцаагч
• Их, дээд, мэргэжлийн сургуульд багш зэрэг чиглэлээр ажиллах
боломжтой
Хүнс үйлдвэрлэлийн технологич мэргэжилтэн нь үйлдвэрийн процессыг хянан удирдах, технологийн заавар, түүхий эд, бүтээгдэхүүний стандарт, үйлдвэрлэлийн эрүүл ахуй, ариун цэвэр, аюулгүй ажиллагааны дүрэм журам, зааварчилгаа зэрэг техник технологийн баримт бичиг боловсруулах, шинэ технологи нэвтрүүлэх, бүтээгдэхүүний чанарыг үнэлэх сайжруулах талаар төсөл боловсруулах, ажилчдыг мэргэжлийн удирдлагаар хангах, менежментийн ухааны мэдлэг, зохион байгуулах ур чадваруудыг эзэмшинэ.
Эзэмших ур чадвар:
- Талх, чихэр, боов, гоймон үйлдвэрлэлийн технологи
- Үр тариа, жимс ногоо үйлдвэрлэлийн технологи
- Исгэлтийн үйлдвэрлэлийн технологи
- Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн технологи
- Мах, махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн технологи