Овог : Базаргүр
Нэр: Пүрэвжаргал
Эрдмийн зэрэг, цол: Доктор /Ph.D/, Дэд профессор
Албан тушаал: Технологийн салбарын эрхлэгч
Цахим шуудан: purevjargal@stda.edu.mn
Өрөө: I байр126
Утас: 99015455
Төгссөн сургууль:
- 1985-1990 Украйн улсын Одесс хотын Хүнсний Технологийн Академи бакалавр,
- 1999 ШУТИС. Магистр,
- 2008 ШУТИС. ХБТС-ийг Техникийн ухааны доктор (Ph.D)
Судалгааны ажлын чиглэл: Зохицуулах үйлчилгээтэй хүнсний бүтээгдэхүүний технологи
Эрдэм шинжилгээний бүтээлүүд
- Зарим сортын буудайг ус, дулаанаар боловсруулах технологийн горимын оновчлол. УБ.:- 2008.-
114x
- Гурил, будаа уйлдвэрлэлийн технологийн ундэс /Я.Алтанцэцог, Ц.Алтанцэцэг, С.Санжхүү,
Ж.Туяацэцэг; Ред. Р.Батмэнд.- УБ.: Сорхон цагаан ХХК хэвлэх үйлдвэр., 2007.- 25,1 х.х
- Үр тариа, түүгээр боловсруулсан бүтээгдэхүүний эрүүл ахуй / Б.Пүрэвжаргал, Б. Хишигмаа; Ред
О. Гантогоо. – Дархан-Уул.: Номын дээж., 2015.- 83х.- ISBN 978-9996-292-293. - Cүү, сүүн бүтээгдэхүүний эрүүл ахуй / Б.Хишигмаа, Б. Пүрэвжаргал; Ред. Б.Оюунчимэг. – Дархан-Уул.: Номын дээж., 2015.- 111x.- ISBN 978-9996-292-286.
- Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний шинжилгээний аргачлал / Б.Оюунчимэг, Б.Пүрэвжаргал; Ред.И. Нармандах.- Дархан-Уул.: Шинэ дизайн., 2016.- 49x.- ISBN 978-99978-4-339-5.
- Үр тариа хатаах арга, онцлог / Б.Пүрэвжаргал, Б.Хишигмаа; Ред. Б.Баатарцол. – Дархан-Уул.: Шинэдизайн., 2017.- 54×.- ISBN 978-99978-4-340-1
- Буудайн гурил үйлдвэрлэх технологи / Б.Пүрэвжаргал. – Дархан-Уул.: Мөнхийн үсэг., 2019.- 98х.-ISBN 978-9919-21-001-4.
- Хүнсний бүтээгдэхүүний илчлэг тооцох аргачлал / Д.Лхагвадолгор.; Ред. Б.Пүрэвжаргал. – Дархан-Уул.:2013.-88×.- ISBN 978-9997-384-003.
- Буудайг ус, дулаанаар боловсруулах технологийн судалгаа / Б. Пүрэвжаргал, Я. Алтанцэцэг // Хүн
ба хүнс” сэтгүүл. N03.- УБ., 2005.- X.27-28. - Зарим сортын будайн ус, дулааны боловсруулалтын дүн / Б.Пүрэвжаргал // Тэгш хэм сэтгүүл.-
Дархан-Уул аймгийн их дээд сургуулиудын консорциум. No2.- Дархан-Уул., 2005.-Х.10-11. - Зарим сортын буудайг ус, дулаанаар боловсруулах технологийн судалгаа / Я. Алтанцэцэг,
Б. Пүрэвжаргал // Эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. ШУТИС.N6/78.- УБ., 2005.- Х.93-97. - Улаан буудайн үр хөврөлөөс ялган авсан биологийн идэвхит бодисуудын шинж чанар /
Б. Пүрэвжаргал // Эрдэм шинжилгээний бага хурлын илтгэлийн эмхэтгэл. N2 ТДС.- Дархан-Уул.,- X.49-51. - Буудайн үрийг ус, дулаанаар боловсруулан сойх хугацаа, чийг нь гурилын гарц чанарт нөлөөлөх
нь / Б. Пүрэвжаргал, Я. Алтанцэцэг // Эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. ШУТИС.No7/87.-
УБ., 2006.- Х. 116-121. - Будайн физик технологийн шинж чанар ус, дулааны боловсруулалтын сойх хугацаанд нөлөөлөх
нь / Б.Пүрэвжаргал // «Эрүүл хүнс” олон улсын эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл.-
Дархан-Уул., 2006.- X.92-99. - Ус, дулааны боловсруулалтын сойх хугацаа гурилын гарц, чанарт нөлөөлөх нь / Б. Пүрэвжаргал //
“Судлаач-2006” Дархан-Уул аймгийн Их, дээд сургуулиудын консорциумын Багш оюутны эрдэм
шинжилгээний онол практикийн бага хурлын илтгэлүүдийн эмхэтгэл. – Дархан-Уул., 2006.- X.56-60. - Зарим сортын буудайнд ус, дулааны боловсруулалт хийсэн судалгааны дүнгээс / Б. Пүрэвжаргал //
Эрдэм шинжилгээний бичиг. ТДС.№-Дархан-Уул., 2006.- X.66-69. - Исследование влияния времени отволаживания на выход и качества муки / Я.Алтанцэцэг, Б.Пүрэвжаргал // Эрдэм шинжилгээний бичиг. ТДС.№-Дархан-Уул., 2006.- Х. 70-73
- Буудайн үрийн температур гурилын гарц чанарт нолеолех нь / Б.Пүрэвжаргал // Эрдэм
шинжилгээний бичиг. ТДС.№- Дархан-Уул. 2007.- Х.64-67. - Буудайг халуун аргын ус, дулаанаар боловсруулах технологийн горимыг оновчлох судалгааны
дүнгээс / Б.Пүрэвжаргал, Я.Алтанцэцэг // Эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл.
ШУТИС.No4/94.-УБ., 2007.- X.83-89. - Исследование режимов гидротермической обработки зерна произрастающей в Монголии / Б.Пүрэвжаргал, Я.Алтанцэцэг // Техника и технология.-Москва., 2007.- Х. 123-125.
- Буудайн үрийн температур, гурилын гарц чанарт нөлөөлөх зүй тогтлын судалгаа / Б. Пүрэвжаргал,
Я. Алтанцэцэг // Хүрэл тогоот-2008.- УБ., 2008.- Х.7-10. - Ус, дулааны боловсруулалтын халуун, хүйтэн аргын харьцуулсан судалгаанаас / Б.Пүрэвжаргал,
Я. Алтанцэцэг // Эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. ШУТИС.М3/100.- УБ., 2008.-Х.87-91. - Будайн сортуудын шинж чанарын судалгааны дүнгээс / Б.Пүрэвжаргал // Экологийн цэвэр хүнс,
нөлөөлөх хүчин зүйлүүд: Эрдэм шинжилгээ, онол практикийн бага хурлын эмхэтгэл.- Дархан-
Уул., 2010.- X. 53-59. - С аминдэмийн нэмэлт гурилын шинж чанарт нөлөөлөх нь / Б.Пүрэвжаргал, Б. Хишигмаа, У.Бадам
// Food and ecology International conference: Эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл.- Дархан-Уул.,-Х.148-150 - A study of biochemistry properties of polygonumviviparum flour and its usage capabilityfor food / Б.
Оюунчимэг, Б.Пүрэвжаргал // Food and ecology International conference: Э/ш-ний бага хурлын
эмхэтгэл. – Дархан-Уул., 2011.- Х. 29-34. - Изучение углеводно-амилозного комплекса и применение различных видов солода как улучшителя качества пшеничной хлебопекарной муки БГ-085 пройзведенной в Монголий, О.Гантогоо, Б.Пүрэвжаргал // Food and ecology International conference: Эрдэм шинжилгээний бага хурлын
эмхэтгэл.- Дархан-Уул., 2011.- Х. 67-72. - Исследование свойств зерна пшеничных сортов, произрастающих в Монголии / Б. Пурэвжаргал, Д.Баясгалан // Сборник научных трудов.- Улан-Удэ., 2012.-Х. 132-136.
- Талны зориулалтын гурилын шинж чанарын судалгааны дунгээс / Б.Пүрэвжаргал, У.Бадам, И.
Алтанцэцэг // Органик хунс: Э/ш-ний бага хурлын эмхэтгэл.- Дархан-Уул., 2012.- Х. 21-24. - Будайн сортуудын шинж чанарын судалгаа / Б. Пүрэвжаргал, Н. Энэбиш // Органик хүнс: Эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл.- Дархан-Уул., 2012.- Х. 75-78.
- Биотарагны эруул ахуйн судалгаа / Б.Хишигмаа, Б. Пүрэвжаргал // Хүнсний шим зүй-технологи-
уйлдвэрлэл: Эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл.- УБ., 2012.- Х. 98-108. - A study of biochemistry properties of polygonum viviparum I root flour / B.Oyunchimeg, B. Purevjargal, B.Hishigmaa // ICCST 2013. Conference Proceedings. The 4 International conference on Creative Science and Technology.-Darkhan-Uul., 2013.- P. 197-199.
- Хулууны нэмэлттэй талхны шинж чанарын судалгаа / Д. Лхагвадолгор, Б.Пүрэвжаргал // Хунсний
шим судлал: Багш нарын эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл.- УБ., 2013.- Х. 70-73. - Шар суунээс лактулоз хуримтлуулах боломжийн судалгаа / Б.Хишигмаа, Б.Пүрэвжаргал // Эко
хүнс: Эрдэм шинжилгээ, онол практикийн бага хурлын эмхэтгэл.- Дархан-Уул., 2014.- Х. 28-31. - Аарцны биохимийн шинж чанарын судалгаа / Б.Пүрэвжаргал, Б.Хишигмаа // Эко хүнс: Эрдэм
шинжилгээ, онол практикийн бага хурлын эмхэтгэл.- Дархан-Уул., 2014.- Х. 52-54. - Аарцны нэмэлттей талхны биохимийн шинж чанарын судалгаанаас / Б.Хишигмаа,
Б.Пүрэвжаргал, Б. Оюунчимэг //Хунсний шим судлал-2014: Эрдэм шинжилгээнний хурлын эмхэтгэл.-УБ.-Х 9-15. - Гүүний саамны шинж чанарт хүйтэн болон дулаан боловсруулалтын нөлөө / Б.Хишигмаа,
Б.Пүрэвжаргал // Тогтвортой эдийн засаг: Эрдэм шинжилгээний бичиг.- Дархан-Уул.,-2015.- X. 113-117 - Мэхээртэй ааруулын биохимийн судалгаа /Б.Пүрэвжаргал, Б.Хишигмаа // ШУТИС-ийн багш
нарын эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл.- УБ., 2015.- Х 46-49. - Бифидобактерийн өсөлтөнд лактулозын нөлөөллийн судалгаа / Б.Пүрэвжаргал, Б.Хишигмаа //
ШУТИС-ийн багш нарын эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 02/164.- УБ., – 2015.- Х. 177- - Долоогоно, нохойн хошууны нэмэлттэй гурилын шинж чанарын судалгаа / Б.Пүрэвжаргал,
Х.Буянхишиг // ШУТИС-ийн багш нарын эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл.02/164.- 2015.-
X 190-193. - Гурвалжин будааны гурилын нэмэлттэй будайн гурилын шинж чанарын судалгаа /
Б.Пүрэвжаргал, Д.Энхжаргал // Эрдэм шинжилгээ, онол практикийн бага хурлын эмхэтгэл.-
Дархан-уул..- 2016.- X. 42-46 - Исследование биологической ценности сущенного творога с добавкой горца живородящего / Пүрэвжаргал Б.. Хишигмаа Б. // Техника и технологии продуктов питания: Сборник II
Международной научно-практической конференций.- Улан-У дэ..- 2016.- Х 38-42 - Арвайг хальслахад үрийн чийглэг, сойх хугацаа нөлөөлөх нь / Б.Пүрэвжаргал, Э.Дулмаа //
ШУТИС-ийн Багш, оюутны эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. Ne10/193.- УБ., – 2016.- Х
160-163. - Төрөл бүрийн будааны гурилаар баяжуулсан гурилын биохимийн шинж чанарын судалгаа /
Б. Пүрэвжаргал, Д.Энхжаргал // Хүнсний шим судлал-2016: Э/ш-ний бага хурлын эмхэтгэл. – УБ., – X.83-95. - Хатуу буудайн гурилыг талх барилтын шинж чанарыг сайжруулагчаар ашиглах нь /
Б.Пүрэвжаргал, Г.Золжаргал, Ц.Сансаргэрэл // ШУТИС-ийн багш, оюутны эрдэм шинжилгээний
бүтээлийн эмхтгэл.9/214.- УБ., – 2017.- Х. 164-167. - Хатуу буудайн физик, химийн шинж чанарын судалгаа / Г.Золжаргал, Б.Пүрэвжаргал // ШУТИС-
ийн багш, оюутны эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. No9/214.- УБ., – Х. 168-170. - Маалингын гурилын нэмэлттэй талхны шинж чанарын судалгаа / Б. Пүрэвжаргал, О.Баярмаа //
Стандартчлал-чанарын баталгаа: ОПБХ-ын эмхэтгэл.-Дархан-Уул.,-2017.- Х 26-31. - Хүүхдийн будаа ялган авах технологийн судалгаа /Хүнсний шим судлал: Эрдэм шинжилгээний хурлын эмхэтгэл.- УБ.. 2017.- Х. 30-40.
- Хүүхдийн будааны чанарт салхины хурд нөлөөлөх нь. /Б.Пүрэвжаргал, С.Цэвэлсүрэн // ШУТИС-ийн багш,оюутны эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 13/240.-УБ.,-2018.- Х.51-54.
- Нохойн хошууны нэмэлттэй талхны шинж чанарын судалгаа. /Б.Пүрэвжаргал // ШУТИС-ийн эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 16/243.- УБ.,-2018.- Х.219-222
- Хатуу буудайн шинэ сортуудын физик-хими, технологийн судалгаа /Ц.Сансаргэрэл, Б.Булган, Б.Пүрэвжаргал, Я.Мягмарсүрэн // Хүн ба хүнс сэтгүүл.№2/112- УБ., – 2019.- Х. 54-5
- Буудайн үрийн температураас гурилын гарц хамаарах нь /Б.Батням, Б.Пүрэвжаргал // ШУТИС-ийн эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 31/259.- УБ.,-2019.- Х.77-82
- Маалингын гурилын нэмэлттэй талхны биохимийн шинж чанарын судалгаа /Б.Пүрэвжаргал // ШУТИС-ийн эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 31/259.- УБ.,-2019.- Х.7-11
- DIURAPHIS NOXIA хачгаар өвчилсөн буудайн талх барилтын шинж чанарын судалгааны дүнгээс /Ц.Янжиндулам, Б.Пүрэвжаргал // ШУТИС-ийн эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 10/270.- УБ.,-2020.- Х.65-68
- A study to increase the yield of durum and improve the quality of ptoducts. /Ts.Sansargerel8 B.Bulgan, Ya.Azzaya, B.Purevjargal, Ya.Myagmarsuren. // International journal for Research in Agricultural and Food science. ISSN:2208-2719.,-2020.
- Гурилын талх барилтын шинж чанарт төрөл бүрийн будааны нэмэлтийн нөлөөллийн судалгаа / Б.Пүрэвжаргал, Б.Хишигмаа // Хүнсний аюулгүй байдал хүнсний сүлжээ -2021 Эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. -УБ.,-2021,-Х.86-99
- Мэхээртэй ааруулын судалгаа / Б.Хишигмаа, Б.Пүрэвжаргал //Орчин цагийн хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний салбар-100 жил. Эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэлийн тусгай дугаар. №21(10)-287. -УБ.,-2021.-Х.126-131
- Талхны гурилын зуурмагт нэмэх маалингын гурилын хэмжээг оновчлох судалгаа / Б.Пүрэвжаргал, О.Баярмаа // ШУТИС-ийн эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. №21(8)-285.- УБ.,-202- Х.38-42
- Маалингын гурилын нэмэлттэй талхны биохимийн шинж чанарын судалгаа /Б.Пүрэвжаргал // ШУТИС-ийн эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 31/259.- УБ.,-2019.- Х.7-11
- Чанамал кофенд жимсний дармалыг нэмэлтээр ашиглах боломжийн судалгаа. /Б.Пүрэвжаргал, Э.Солонго // ШУТИС-ийн Багш, оюутны эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. №22(10)-298.-УБ.,-2022.-Х.74-77
- Буудайн үрийн температур гурилын гарц, чанарын хамаарлын судалгаанаас. Залуу эрдэмтдийн
- ЭШОПБХ. / Б.Пүрэвжаргал /. 2008 онA study of biochemistry properties of polygonumviviparum flour and its usage capabilityfor food. Food and ecology International conference. / Б. Оюунчимэг, Б. Пүрэвжаргал /. 2011 он
- Буудайн сортуудын шинж чанарын судалгаа. “Органик хүнс” Бүс нутгийн эрдэм шинжилгээний
хурал. / Б. Пүрэвжаргал, Н. Энэбиш / 2012 он - Гурилын стандартын шаардлага ба оноогийн үйлдвэрлэл. Дархан-Уул аймгийн Стандарт
хэмжилзүйн хэлтсийн Стандарт ба хэрэглээ сэдэвт ОПБХ. / Б. Пүрэвжаргал, Б.Хишигмаа /. 2012 он - A study of biochemistry properties of polygonum viviparum I root flour ICCST 2013. Conference Proceedings. The 4′ International conference on Creative Science and Technology. / B.Oyunchimeg, B.Purevjargal, B.Hishigmaa /. 2013 H
- Будайн сортуудын технологийн шинж чанарын судалгаа. Дархан-Уул аймгийн Стандарт
хэмжилзүйн хэлтсийн “Стандарт хэрэгжилтийн өнөөгийн түвшин, тулгамдаж байгаа асуудал”
сэдэвт ОПБХ. / Б. Пүрэвжаргал, Н.Энэбиш. Д.Энхжаргал /. 2013 он - Шинээр нутагшуулсан буудайн сортуудын шинж чанарын судалгаа. ДаТС-ийн Магистрант,
докторант оюутны ЭШХ./ Н.Энэбиш, Б. Пүрэвжаргал /.2013 он - Шар сүүнээс лактулоз хуримтлуулах боломжийн судалгаа.”Эко хүнс”улсын эрдэм шинжилгээ,онол практикын бага хурал. / Б. Хишигмаа, Б.Пүрэвжаргал /. 2014 он
- Аарцны биохимийн шинж чанарын судалгаа. Эко хүнс улсын эрдэм шинжилгээ, онол практики бага хурал. / Б.Пүрэвжаргал, Б. Хишигмаа /. 2014 он
- Синбиотик бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа. “Чанартай дэлхийг цогцлоос” ЭШОПБХ. /
Э.Мөнхжаргал, Б. Хишигмаа, Б. Пүрэвжаргал /. 2014 он - Гүүний саамны шинж чанарт хүйтэн болон дулаан боловсруулалтын нөлөөллийн судалгаа.
“Чанартай дэлхийг цогцлооё” ЭШОПБХ. / Б.Пүрэвжаргал, Б. Хишигмаа /. 2014 он - Мэхээртэй ааруул үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. ДаТС-ийн Багш нарын ЭШХ. / Б. Хишигмаа,
Б.Пүрэвжаргал /. 2015 он - Зэрлэг жимс, жимсгэнээр дарс үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. Тогтвортой эдийн засаг: Бодлого,
шийдэл ЭШОПБХ. Дархан-Уул. /Б. Даваажаргал, Э.Дулмаа, Б.Пүрэвжаргал /. 2015 он - Төрөл бүрийн будааны гурилаар баяжуулсан буудайн гурилын шинж чанар, эрүүл ахуйн судалгаа.
ДаТС-ийн Багш оюутны ЭШХ. / Д.Энхжаргал, Б. Пүрэвжаргал /. 2015 он - Хатуу буудайн сортуудын физик, химийн шинж чанарын харьцуулсан судалгаа. ДаТС-ийн магистр
оюутны ЭШХ. / Г.Золжаргал, Б.Пүрэвжаргал /. 2016 он - Гурвалжин будааны гурилын намэлттой буудайн гурилын шинж чанарын судалгаа. Улсын
ЭШОПБХ. Дархан-Уул. /Б. Пүрэвжаргал / 2016 он. - Исследование биологической ценности сущенного творога с добавкой горца живородящего. ІІ
Международной научно-практической конференций «Техника и технологии продуктов питания. /Пүрэвжаргал Б., Хишигмаа Б /. 2016, Улан-Удэ - Хатуу буудайн гурилыг талх барилтын шинж чанарыг сайжруулагчаар ашиглах нь.ДаТС-ийн
профессор, багш нарын ЭШХ. / Б.Пүрэвжаргал, Г.Золжаргал, Б.Пүрэвжаргал /. 2017 он - Талханд нэмэх маалингын гурилын хэмжээг оновчлох судалгаа. Манлайллын ач холбогдол сэдэвт
ЭШОПБХ. Дархан-Уул. / Б.Пүрэвжаргал, О.Баярмаа /. 2017 он. - Хүүхдийн будааны гарцад салины хурд нөлөөлөх нь. ДаТС-ийн багш нарын ЭШХ.
Б. Пүрэвжаргал /. 2018 он. - Дархан хотын бохир усны менежментийг сайжруулах асуудалд. ДаТС-ийн магистр, доктор оюутны
ЭШХ. Дархан-Уул. / Б.Энхцэцог, Б.Сарантуяа, Б.Пүрэвжаргал /. 2018 он. - Маалингын нэмэлттэй талхны биохимийн шинж чанарын судалгаа. ДаТС-ийн багш нарын ЭШХ. /
Б.Пүрэвжаргал /. 2019 он. - Буудайн үрийн температураас гурилын гарц, чанар хамаарах нь. ДаТС-ийн магистр, доктор оюутны ЭШХ. Дархан-Уул. / Ц.Батням, Б.Пүрэвжаргал /. 2019 он.
- Бүхэл үрийн гурил үйлдвэрлэх технологи. ДаТС-ийн магистр, доктор оюутны ЭШХ. Дархан-Уул.
/Б. Цацрал, Б.Пүрэвжаргал /. 2019 он. - Үрийн температур гурилын цавуулгийн тоо, чанарт нөлөөлөх нь. “Чанарын өдөрт” Дархан-уул аймгийн Стандарчлал хэмжилзүйн төвөөс зохион байгуулсан ЭШОПБХ. /Б.Пүрэвжаргал/. 2020 он
- Малын тэжээлийн үйлдвэр: Бизнесийн төсөл.- Дархан-Уул., 2008.- (Дархан гурил XXK)
- Гурилын үйлдвэрийн технологийн шинэчлэл: Гэрээт ажил.- Дархан-Уул., 2009.- (Овор усны эх
XXK) - Түмний гурил: Бизнесийн төсөл.- Дархан-Уул., 2015.- (Барил Трейд XXK)
- Шим судлалын лаборатори.- КОЙКА олон улсын хамтын ажиллагааны байгууллагатай ШУТИС-
ийн ДаТС-ийн хамран хэрэгжүүлсэн төсөл.-Дархан-Уул.,2018
- Буудайг ус, дулаанаар боловсруулах халуун арга. No 1536. 2007 он
- Мэхээрийн нэмэлттэй ааруул. No2583. 2016 он.
- Долоогоны нэмэлттэй талх үйлдвэрлэх арга. No2581. 2016 он
- Маалингын гурилаар баяжуулсан талх N°20-0002856. 2018 он
- Зарим сортын буудайг ус, дулаанаар боловсруулах технологийн горимын оновчлол. №12148. 2020 он
- Буудайн гурил үйлдвэрлэх технологи. №12147. 2020 он
- Үр тариа түүгээр боловсруулсан бүтээгдэхүүний эрүүл ахуй. №13310. 2021 он
- Үр тариа хатаах арга, онцлог. №13311. 2021 он
- Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний эрүүл ахуй. №14595. 2023 он